SP Café Philo

SP Café Philo

12 Şubat 2016 Cuma


PARAYLA MUTLULUK OLUR MU ?

*Bence parayla mutluluk bazı konularda olur ama bazı konularda da olmaz. Örneğin aşkı parayla satın alamazsınız çünkü sevdiğiniz kişi sizi paranız yüzünden sevmeyebilir.

* Para ile mutluluk olacağını düşünmüyorum. Evet, para kişisel iştahımızı tatmin etmek için bir araç olabilir ve anlık mutluluğu getirebilir. Ancak günün sonunda mutluluğun para ile ulaşılabilir olduğuna inanmıyorum.

*Bence hepimiz parasal durumların koşullarını algılayabiliyoruz, her ne kadar onların yaşamını yaşamadığımız için varsayımsal ve eksik bilgiyle konuşsak da bunu anlayabiliyoruz ve bu yüzden paranın öneminin fazla olduğunu söyleyebiliyoruz. Fakat para ne kadar önemli olsa da ancak bir araç olabilir.

*Para ile mutluluk kesinlikle satın alınabilir fakat her şey için değil. Para ile elde edilen mutluluk , parasız elde edilen mutluluktan daha büyüktür. İnsanın yurt dışında okuma / yaşama imkanı bulması ya da değer verdiği bir materyali alabilmesi gibi. Parasız mutluluk insanın anlık mutluluğudur. Arkadaşlarıyla geçirdiği keyifli dakikalar buna örnektir.

* Mutluluk kişinin şartlarına ve alışkanlıklarına göre değişse de, bireyin var olmasını sağlayan belirli durumlar mevcuttur. Eğer ki açlık durumunki bir kişinin beslenip doyması durumunda aldığı haz mutluluk olarak değerlendirilirse, var olmak buna bağlı olarak da mutluluk paraya bağlı olur.

*Günümüz toplumunda paranın çok büyük bir yeri olduğu tartışmasız bir gerçek elbette fakat bu hayatınızı şekillendiren, hedeflerinizi yönlendiren etmenlere göre değişecektir. İyi bir eğitim, kariyer para gerektirir evet fakat kendinizle, karakterinizle, sevdiklerinizle ilgili hayal ve beklentileriniz bu yoldan geçmeyecektir. Yani para bu yolda bir araçtır ama ne yolun kendisidir ne de tek araçtır.

*Parayla mutluluk olur çünkü günümüzde insanın hedeflerine ulaşması için paraya ihtiyacı vardır ama insanın kontrol edemediği olaylar da para da işe yaramaz.

*Para ile mutluluk olur çünkü para artık hayatımızı ele geçirmiş durumda. İnsanlar aldıkları bir hediye ile bile mutlu olabiliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder